Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Jövő szombaton újra vonaglanak a buzik

2013.06.28

 Jövő hét szombaton ismételten Budapest belvárosában fognak felvonulni a buzik, mint ahogyan sajnos már hagyománnyá, de nagyon is káros hagyománnyá vált. A közéleti személyiségek és a politikusok arról beszélnek, mennyire árt Magyarország jó hírnevének az, ha nincs ilyen felvonulás, vagy az, ha ellentüntetések vannak, de így tovább rettegnek és féltik hazánk jó hírnevét az antiszemitizmus miatt is. Nos, kérdés, kiknek akarnak ők megfelelni? Hasonló hasonlónak örül, tehát csak és kizárólag a zsidóknak és a buziknak (illetve a megvezetett idiótáknak). Mert ne gondoljuk, hogy ez így van a világ más pontjain is (Oroszországban például nem vonaglanak a buzik, de sok más helyütt sem). Sőt, lehet, hogy meglepő amit írok, de az isteni- és abszolút erkölcsi törvényekhez még valamelyest jobban igazodó országok (melyek nem Európában, főleg nem Nyugat-Európában találhatóak) szemében éppen az kelti rossz hírét hazánknak, ha természetellenes fajtalankodók paroláznak a fővárosában.

Mint olvasom a hírekben, idén különböző cégek is hitet tesznek a buzik mellett. Hétfő délután a Google, a Prezi és az espell közös sajtótájéjkoztatón jelentette be, hogy közösségi kezdeményezést indítanak a nyitottságért Magyarországon. "Alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra" - írják az oldalon. Itt várják minden olyan közösség, szervezet vagy vállalat csatlakozását, amely hasonlóan gondolkodik. Eddig körülbelül húsz cég vagy szervezet állt az ügy mellé, köztük például a Morgan Stanley és a Társaság a Szabadságjogokért.

A gyülekező, ahogy az előző években, idén is a Hősök tere és az Andrássy út találkozásánál lesz. A délután négykor induló menet végigvonul az Andrássy úton, aztán a Bajcsi-Zsilinszky út, Alkotmány utca, Honvéd utca, Markó utca útvonalon mennek tovább, a végállomás pedig az V. kerületi Olimpia park, a Képviselői irodaház előtti zöld terület lesz.

A parkban beszédet fog mondani Schilling Árpád, a Kréta kör vezetője, Jónás Mariann aktivista és Karsai Dorottya, a Budapest Pride szóvivője. Lesz piknik, civil falu és zene. Fellép a Kolin, az Anorganik és Lazy Hammock, a Lashe Shave. A rendezvény itt a tervek szerint este fél kilencig tart.

Az idei Budapest Pride Facebook-oldalán hétfő estig 1155 ember jelezte a részvételét. A szervezők a Facebookon arról írnak, hogy az utóbbi három évben „a demokrácia, az alkotmányosság és a jogállam szisztematikus leépítése zajlik Magyarországon". „Hisszük, hogy a jelenlegi politikai és társadalmi kontextusban elengedhetetlen a szolidaritás, az egymásért és másokért való aktív kiállás - ez fesztiválunk üzenete 2013-ban. A mi szabadságunk a te szabadságod is!" - írják.

Tudjuk, hogy a „hanyatló Róma" bukásának utolsó periódusa játszódik le szemünk előtt, melynek hátra lehet még akár pár évtizede, de történelmi léptékkel mérve mindenképpen a biztos pusztulás felé halad, pont az ilyen tendenciák miatt. Mert egy ilyen társadalom minden, csak nem életképes olyan kultúrákkal és civilizációkkal szemben, melyek vitalitástól duzzadnak, növekvő demográfiai mutatókkal rendelkeznek. Mert minden összefügg mindennel. Nem állítható, hogy önmegában az, hogy ilyen teret nyert és divat a közvélemény szemében a homoszexualitás, megmagyarázná a magyarság demográfiai hanyatlását, de mindenképpen egyik szimbólikus szeglete ez is. Mert azon túl, hogy a változást mindig magunkon kell elkezdenünk, és nem másokra kell mutogatnunk, tehát családokat kell alapítania a magyaroknak, de jóérzésű ember nem mehet el szó nélkül a buzeránsok ilyen mértékű reklámozása és magamutatása ellen! Amikor a buzik ellen emeljük fel a szavunkat, valójában a magyar nemzet jövőjéért szólunk! A kérdés tehát adott; lesznek-e magyarok, akik a szellemi elsötétedés korszakában ki mernek állni magukért és családjaikért? A választ jövő szombaton megkapjuk...

 

(Kitartás.hu)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.